Бази даних

Реферативна база даних - результати пошуку

Mozilla Firefox Для швидкої роботи та реалізації всіх функціональних можливостей пошукової системи використовуйте браузер
"Mozilla Firefox"

Вид пошуку
у знайденому
Сортувати знайдені документи за:
авторомназвоюроком видання
Формат представлення знайдених документів:
повнийстислий
 Знайдено в інших БД:Автореферати дисертацій (3)Книжкові видання та компакт-диски (10)Журнали та продовжувані видання (2)
Пошуковий запит: (<.>A=Белінська С$<.>)
Загальна кількість знайдених документів : 23
Представлено документи з 1 до 20
...

      
Категорія:    
1.

Орлова Н. Я. 
Заморожені плодоовочеві продукти: проблеми формування асортименту та якості : Моногр. / Н. Я. Орлова, С. О. Белінська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2005. - 336 c. - Бібліогр.: с. 321-335. - укp.

Висвітлено сучасні тенденції розвитку ринку заморожених плодоовочевих продуктів (ЗПП) в Україні та у світі. Розглянуто теоретичні та практичні аспекти формування та збереження споживних властивостей ЗПП, питання розширення вітчизняного асортименту швидкозаморожених осочевих напівфабрикатів, картоплепродуктів, фруктових і овочевих десертів, салатів підвищеної біологічної цінності. Встановлено роль окремих логістичних заходів щодо керування якісними показниками ЗПП протягом їх життєвого циклу.

Освещены современные тенденции развития рынка замороженной плодоовощной продукции (ЗПП) в Украине и мире. Рассмотрены теоретические и практические аспекты формирования и сохранения потребительских свойств ЗПП, вопросы расширения отечественного ассортимента быстрозамороженных овощных полуфабрикатов, картофелепродуктов, фруктовых и овощных десертов, салатов повышенной биологической ценности. Установлена роль отдельных логистических мероприятий в управлении качественными показателями ЗПП на протяжении их жизненного цикла.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА665023 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
2.

Белінська С. О. 
Товарознавча характеристика нових видів заморожених гарбузових овочів : Автореф. дис... канд. техн. наук : 05.18.15 / С. О. Белінська; Київ. держ. торг.-екон. ун-т. - К., 2000. - 22 c. - укp.

Запрпоновано оптимальні способи попередньої обробки гарбузових овочів перед заморожуванням з метою стабілізації їх вихідних та поліпшення споживних властивостей готової продукції. Досліджено фізико-хімічні, біохімічні та мікробіологічні процеси, які відбуваються під час заморожування та тривалого холодильного зберігання. Розроблено систему 5-бальної оцінки органолептичних показників для заморожених гарбузових овочів та математичні моделі рівня їх якості залежно від способів попередньої обробки. Виявлено вплив способів розморожування на споживні властивості продукції.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7-1 + Л912.41

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА310059 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
3.

Белінська С. М. 
Організаційно-економічний механізм формування ринку землі сільськогосподарського призначення : автореф. дис. ... канд. екон. наук : 08.00.06 / С. М. Белінська; Міжнар. ун-т бізнесу і права. - Херсон, 2010. - 19 c. - укp.

Досліджено особливості функціонування ринку землі сільськогосподарського призначення (СГП), що забезпечує формування конкурентоспроможних сільськогосподарських підприємств, вивчено зарубіжний досвід формування і розвитку ринку земель. Науково обгрунтовано механізм мораторію на купівлю-продаж земель СГП, в тому числі земельних ділянок пайової власності. Розроблено методичні підходи до грошового оцінювання землі, які враховують фактори, що впливають на попит і пропозицію земель та екологічні критерії. Розкрито механізм зниження банківських ризиків повернення кредитів, одержаних під заставу землі, визначено механізм регулювання ринку землі, що забезпечує підвищення ефективності сільськогосподарського землекористування всіх форм власності та господарювання.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)320-51

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА380537 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
4.

Белінська С. О. 
Управління безпечністю та якістю швидкозамороженої плодоовочевої продукції : автореф. дис. ... д-ра техн. наук : 05.18.15 / С. О. Белінська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2010. - 37 c. - укp.

Обгрунтовано закономірності процесу формування асортименту, безпечності та якості швидкозаморожених плодоовочевих продуктів шляхом використання стратегії системного та процесного підходів, виявлення чинників впливу та встановлення закономірностей змін споживних властивостей. Розроблено методологію формування асортименту, безпечності та якості швидкозаморожених плодоовочевих продуктів за виявленими критеріями значущості потреб споживачів. Запропоновано ієрархічну класифікацію швидкозаморожених плодоовочевих продуктів і визначено рівні систематизації класифікаційних ознак. Встановлено закономірності змін хімічного складу нових швидкозаморожених плодоовочевих продуктів і виявлено показники, які є індикаторами змін якості продуктів. Розроблено процедуру контролю режимів зберігання продуктів на підприємствах торгівлі за встановленими показниками - індикаторами. Науково обгрунтовано використання методу структурно-функціонального аналізу зі встановленням параметрів контролю якості та критичних точок безпечності в процесі виробництва швидкозаморожених плодоовочевих продуктів.

  Скачати повний текст


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: РА377600 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
5.

Белінська С.  
Ефективність управління виробництвом швидкозаморожених плодоовочевих продуктів / С. Белінська, О. Мороз // Товари і ринки. - 2012. - № 1. - С. 52-63. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Запропоновано модель оцінки ефективності функціонування системи управління якістю та прийняття управлінських рішень щодо забезпечення якості продукції із застосуванням апарату нечіткої логіки. Встановлено зв'язки та визначено залежності між класифікаційними ознаками та показниками системи управління якістю, що виявляє шляхи змін конфігурації системи управління.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4УКР)306.752.1-21

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
6.

Белінська С.  
Органолептичні властивості купажованих швидкозаморожених соків із м'якоттю / С. Белінська, О. Дьяков, Р. Романенко // Товари і ринки. - 2012. - № 2. - С. 154-164. - Бібліогр.: 14 назв. - укp.

На основі дослідження органолептичних властивостей та встановлення залежності комплексного показника якості від інгредієнтного складу розроблено рецептуру купажованого яблучно-морквяно-селерового соку із м'якоттю. Оцінено органолептичні властивості соку до та після заморожування, а також після його розморожування. Встановлено вплив камедей на зміну в'язкості продукту та його органолептичні властивості.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
7.

Орлова Н. Я. 
Управління безпечністю та якістю швидкозамороженої плодоовочевої продукції : монографія / Н. Я. Орлова, С. О. Белінська; Київ. нац. торг.-екон. ун-т. - К., 2013. - 195 c. - Бібліогр.: с. 186-195 - укp.

Значну увагу приділено чинникам, які впливають на формування та збереження споживних властивостей швидкозаморожених плодоовочевих продуктів, параметрам контролю їх якості. Визначено небезпечні чинники швидкозамороженої плодоовочевої продукції. Обрунтовано критичні точки контролю безпечності, температурні режими зберігання швидкозаморожених продуктів. Визначено показники - індикатори змін якості швидкозаморожених плодів та овочів під час їх зберігання. Розглянуто заходи та засоби мінімізації ризиків небезпечних чинників швидко-замороженої плодоовочевої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА765944 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
8.

Дьяков О. 
Біологічна цінність швидкозаморожених соків із м'якоттю / О. Дьяков, С. Белінська // Товари і ринки. - 2013. - № 2. - С. 84-93. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Наведено результати досліджень біологічної цінності швидкозаморожених соків із м'якоттю під час низькотемпературного холодильного зберігання. Установлено стабільність вмісту каротиноїдів і мінеральних елементів. Виявлено загальну тенденцію до зниження вмісту аскорбінової кислоти та поліфенолів під час заморожування та стабілізації їх вмісту протягом дев'яти місяців зберігання.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.9-1

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
9.

Белінська С. 
Факторний аналіз в управлінні якістю швидкозаморожених плодоовочевих продуктів / С. Белінська // Товари і ринки. - 2013. - № 1. - С. 5-15. - Бібліогр.: 19 назв. - укp.

Проаналізовано чинники формування й збереження споживних властивостей швидко-заморожених плодоовочевих продуктів. Встановлено причинно-наслідкові зв'язки між якістю швидкозаморожених продуктів і чинниками впливу на неї.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
10.

Дьяков О. 
Споживна цінність швидкозаморожених купажованих соків із м'якоттю / О. Дьяков, С. Белінська // Товари і ринки. - 2014. - № 2. - С. 95-105. - Бібліогр.: 22 назв. - укp.

Досліджено споживну цінність швидкозаморожених соків із міякоттю. Виявлено загальну тенденцію до незначного зниження вмісту цукрів і підвищення вмісту органічних кислот під час заморожування та низькотемпературного зберігання протягом 12 місяців. Встановлено відсутність впливу холодильної обробки на вміст пектинових речовин і беталаїнових пігментів.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л961.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
11.

Белінська С. 
Трансформація форм води при зберіганні та заморожуванні квасолі стручкової овочевої / С. Белінська, І. Клячин // Товари і ринки. - 2015. - № 1. - С. 154-162. - Бібліогр.: 16 назв. - укp.

Наведено результати дослідження кількісних і якісних змін води під час зберігання та заморожування квасолі стручкової овочевої. Досліджено показники, які впливають на її якість та пов'язані з фракційним складом води. Встановлено зміни співвідношення фракцій води під час зберігання та заморожування.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.43

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
12.

Белінська С. 
Динаміка активності ферментів при переробці баклажанів / С. Белінська // Товари і ринки. - 2015. - № 2. - С. 41-48. - Бібліогр.: 13 назв. - укp.

Проаналізовано вплив попередньої обробки та заморожування на активність ферментів баклажанів. Установлено позитивний вплив витримки підготовлених до заморожування баклажанів у розчині кухонної солі на зниження активності аскорбінатоксидази та поліфенолоксидази, що сприяє збереженості кольору та С-вітамінної цінності замороженої продукції.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л910.42

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
13.

Орлова Н. 
Вологозатримувальна здатність заморожених томатів / Н. Орлова, С. Белінська, Н. Камєнєва // Товари і ринки. - 2016. - № 1. - С. 106-113. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Досліджено втрати маси й зміну вологозатримувальної здатності п'яти ботанічних сортів томатів під час заморожування та низькотемпературного зберігання. Доведено, що зв'язування вільної вологи в томатах значно сприяє зниженню втрат маси за умов їх заморожування та зберігання. Встановлено, що найменші втрати маси та найвищу вологозатримувальну здатність після 6 місяців низькотемпературного зберігання мали томати сортів Раїса та Ріо Гранде Оригінал.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.420.7

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
14.

Белінська С. 
Біологічна цінність білка капусти броколі / С. Белінська, С. Левицька // Товари і ринки. - 2016. - № 2. - С. 92-99. - Бібліогр.: 9 назв. - укp.

Досліджено амінокислотний склад білка сортів капусти броколі, які районовані в Україні. Розраховано амінокислотний скор і визначено біологічну цінність білка. Встановлено, що білок капусти броколі є цінним джерелом незамінних амінокислот. Визначено сорти капусти броколі, білок яких має найвищу біологічну цінність.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-301 + П241.29-27

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
15.

Левицька С. 
Пігментний комплекс замороженої капусти броколі / С. Левицька, С. Белінська, В. Кривошапка // Товари і ринки. - 2017. - № 1. - С. 102-109. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.207 + У9(4УКР)325.153.251.5

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 



      
Категорія:    
16.

Белінська С. 
Перспективи розвитку ринку швидкозаморожених плодоовочевих продуктів / С. Белінська, С. Левицька // Товари і ринки. - 2017. - № 2. - С. 72-79. - Бібліогр.: 15 назв. - укp.

Досліджено експортно-імпортний потенціал України в торгівлі замороженими овочами. Встановлено, що швидке заморожування як спосіб консервування рослинної сировини має значні перспективи розвитку в Україні, що підтверджується стабільним попитом на продукцію, оновленням асортименту, наявністю достатньої сировинної бази. Виявлено основні проблеми, які потребують вирішення задля підвищення конкурентоспроможності продукції вітчизняного виробництва.


Індекс рубрикатора НБУВ: У9(4Укр)421.512.6

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
17.

Левицька С. 
Прогнозування якості швидкозамороженої капусти броколі / С. Левицька, С. Белінська, О. Мороз // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2018. - № 2. - С. 25-33. - Бібліогр.: 10 назв. - укp.

Розроблено прогнозну модель якості швидкозамороженої капусти броколі, попередньо витриману 20 хв у 3 %-му розчині кухонної солі залежно від найбільш впливових факторів - терміну зберігання (r = -0,84), масової частки аскорбінової кислоти (r = 0,91), кількісного вмісту ізотіоціанатів (r = 0,93), загального вмісту а- і b-хлорофілу (r = 0,91).


Індекс рубрикатора НБУВ: Л912.2

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
18.

Белінська С. 
Прогнозування збереженості якості капусти броколі / С. Белінська, Н. Камєнєва, С. Левицька // Товари і ринки. Сер. Техн. науки. - 2019. - № 1. - С. 61-71. - Бібліогр.: 18 назв. - укp.

Проаналізовано динаміку якості капусти броколі районованих в Україні сортів, які придатні для вирощування в зонах Лісостепу, Степу й Полісся. Установлено оптимальні терміни її зберігання перед переробленням.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л91-309 + П241.2-36

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
19.

Белінська С. 
Товарознавча оцінка рамбутана (Nephelium lappaceum L.) / С. Белінська, Н. Камєнєва, О. Мороз // Товари і ринки. - 2019. - № 3. - С. 87-93. - Бібліогр.: 12 назв. - укp.

Досліджено споживні властивості тропічного фрукта рамбутана від країни-постачальника В'єтнам. Встановлено зміни органолептичних та фізико-хімічних показників якості впродовж 45 діб зберігання. Підтверджено невідповідність даних транспортного маркування щодо збереженості якості плодів рамбутана протягом зазначеного строку. Встановлено, що мінімальні зміни споживних властивостей плодів відбуваються впродовж перших 5 діб.


Індекс рубрикатора НБУВ: Л913.3

Рубрики:

Шифр НБУВ: Ж25522 Пошук видання у каталогах НБУВ 

      
Категорія:    
20.

Інформаційно-методичне забезпечення функціонування соціально-економічних систем різного рівня : колект. монографія / А. О. Азарова, С. О. Белінська, В. С. Бєлозерцев, Т. М. Берідзе, Н. М. Бондаренко, Т. В. Гільорме, Д. О. Гладка, Л. Ю. Гордєєва-Герасимова, М. О. Горна, І. А. Гончар, І. О. Енгельс, О. К. Єлісєєва, І. Ю. Єпіфанова, Я. В. Іщук, О. В. Карпенко, О. О. Мороз, О. Й. Лесько, З. О. Пальян, Н. В. Пасічник, О. Б. Півоварова, О. В. Пошивалова, О. В. Романова, В. І. Саричев, Г. О. Соболь, П. В. Хазан, Л. В. Харакоз, Т. С. Яровенко; ред.: О. К. Єлісєєва; Дніпров. нац. ун-т ім. О. Гончара. - Дніпро : Ліра, 2018. - 307 c. - укp. - англ.

Досліджено інформаційно-методичне забезпечення функціонування та розвитку соціально-економічних систем різного рівня. Розглянуто розвиток методології обліку та статистики за умов глобалізації. Розкрито деякі аспекти обліково-інформаційного забезпечення підприємницької діяльності в Україні. Увагу приділено впровадженню енергоощадних технологій в Україні та світі. Наведено методологію оцінювання сфери відновлюваної енергетики. Результати дослідження супроводжено необхідними статистичними й аналітичними даними, ілюстраціями, ключовими поняттями та категоріями.


Індекс рубрикатора НБУВ: У010.25

Рубрики:

Шифр НБУВ: ВА829704 Пошук видання у каталогах НБУВ 
...
 

Всі права захищені © Національна бібліотека України імені В. І. Вернадського